Studiuesit thelluan hulumtimet, ja çfarë i bën iPad trurit të fëmijës (Video)

Të gjithë jemi në dijeni se teknologjia tek fëmija ndikon shumë keq.

Dr. Martin Blank nga Departamenti i Psikologjisë në Universitetin e Kolumbisë, i ka bashkuar një grup shkencëtarësh nga e gjithë bota të cilët janë duke bërë apel ndërkombëtar tek Kombet e Bashkuara për rreziqet e lidhura me përdorimin e pajisjeve të ndryshme që emetojnë valë elektromagnetike, të tilla si celularët dhe Wi-Fi.

Kliko per me shume info

Më poshtë mund ta shihni një video të tij duke shpjeguar për rreziqet e ndryshme që lidhen me këto pajisje.

Shumë studime të ndryshme kanë treguar se rrezatimi nga celularët mund të shkaktojë kancer. Madje, në vitin 2011 këto valë janë klasifikuar si kancerogjene.
Organizata Botërore e Shëndetësisë ka pranuar se rrezatimi nga celularët mund të shkaktojë kancer. Ky qëndrim erdhi pas një vendimi të përbashkët të një ekipi prej 31 shkencëtarëve, nga 14 vende të ndryshme të botës.
Duke e ditur se truri i fëmijëve absorbon më shumë rrezatim se sa i të rriturve, ekspertët e ndryshëm të shëndetit sugjerojnë që t’i mbani ata larg celularëve, iPad-ve dhe pajisjeve të tjera elektronike që kanë Wi-Fi.
Ekspertët thonë se fëmijët nuk duhet të përdorin celular ose ndonjë pajisje tjetër që ka ëireless. Kështu ata thonë që as ju të mos e mbani celularin tuaj afër tyre, duke e fikur atë më shpesh në prani të fëmijëve.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.