Nëse shihni shumëkëmbësh në shtëpi, kurrësesi mos e vrisni. Ja arsyeja shokuese!

Një insekt i cili nuk mungon në shtëpi të të gjithëve, është shumëkëmbëshi.

I frikshëm edhe i bezdisshëm, por ka edhe vetitë e tij të dobishme.
Shumëkëmbëshin nuk duhet ta vrisni kurrë nëse e shihni në shtëpinë tuaj edhe pse prania e tij mund t’ju tmerrojë, pasi ata pastrojnë ambientin nga larva dhe insekte të tjera tokësore, si merimanga etj.

Kliko per me shume info

Edhe pse njihen si “100 këmbësh”, në realitet ata kanë vetëm 30 të tilla. Pjesa e tyre e përparme shërben për të injektuar helmin tek viktimat e tyre. Por u shqetësoni shqetësoni, se këmbët e tyre janë shumë të dobëta dhe nuk mund të ndikojnë në lëkurën tonë.
Një veti tjetër e tyre është “vetë-prerja” e këmbëve të tyre në rast se ata ngecin diku. Nëse një shumëkëmbësh hyn në banesën tuaj ky është paralajmërim që ju keni çarje dhe boshllëqe në shtëpi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.