Krijohet telefoni “i zgjuar” pa bateri

Kliko per me shume info

Hulumtuesit në SHBA prezantuan prototipin e telefonit mobil pa bateri, i cili përdorë teknologjinë për të cilën shpresohet se me kohë do të implementohet në prodhimet për tregun masive, transmeton Reuters.

Telefoni është krijuar nga grupi i hulumtuesve nga universiteti Washington në Siettle dhe punon në parim të gjenerimit të sasive të vogla të energjisë nga radio sinjalet, të njohura si radio frekuenca ose valët “RF”.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.