Keni këto shqetësime shëndetësore? Kurrësesi nuk duhet të rrini gjatë në diell

Muajt e verës njerëzit pa asnjë hezitim dalin në diell për të marrë rreze.

Ky veprim mund të quhet i papjekur, sidomos për disa njerëz. Lëkura është shumë delikate, dhe nuk duhet të ekspozohet në diell pa treguar kujdes. Sipas mjekëve, janë disa persona të cilët nuk duhet të qëndrojnë gjatë në diell.

Kliko per me shume info

Kjo vlen për ato persona që vuajnë nga:
-Ekzema
Tharja e lëkurës është një nga simptomat kryesore të ekzemës, kështu që dielli do të përkeqësoje më shumë situatën. Duhet patjetër një hidratim sa më i mirë.
-Njollat kafe në fytyrë
Kjo gjendje ndodh më shpesh gjatë shtatzënisë, por edhe nga ekspozimi në diell. Nëse nuk do të mbroheni, situata mund të rëndohet.

-Njollat e pleqërisë
Këto janë shenja dhe njolla të pigmentuara që shkaktohen nga stimulimi i madh i melanociteve, qelizat përgjegjëse që i japin ngjyrë lëkurës suaj. Dielli mund t’i shtoj edhe më shumë ato.
-Herpesi labial
Edhe pse herpesi labial shkaktohet nga një virus, ekspozimi në diell do ta acarojë gjendjen dhe puçrra mund të zmadhohet akoma më shumë.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.