Kalbet masivisht shalqiri, shkak çmimi i ulët dhe mungesa e tregut

Kliko per me shume info

Çmimi i ulët dhe mungesa e tregut për shitjen e shalqirit ka dëmtuar rëndë fermerët e fshatrave Kafaraj, Ade dhe Kashisht në Fier.

Vetëm në fshatin Kafaraj kanë mbetur rreth 120 hektarë bostan që po kalbet nëpër ara. Fermerët thonë se çmimi këtë vit ishte vetëm 4 lekë për kg, çmim që nuk justifikon as shpenzimet e bëra për mbjelljen dh e rritjen e tij. Çdo familje ka humbur 1 deri në 2 miliardë lekë të reja nga mosshitja e kësaj kulture.

Kliko per me shume info

Deme ekonomike jane shkaktuar edhe nga mos shitja e nektarines dhe domates. Fermeret kerkojne ndihmen e shtetit pasi kjo eshte e vetmja menyre jetese per familjet e tyre.

1 COMMENT

  1. FERMERET TE MOS PERDORIN HORMONE PER TI RRIT PER 2 JAVE PRODHIMET BUJQESORE SI DHE MOS TE KULTIVOJNE SHALQINJ ME TRANGULL TE SHARTUAR POR TE RREGULLOJNE FAREN E HUMBUR NE VITE SE POPULLI NUK ESHTE BUDALLA QE TJA HEDHI KATUNDARI MIR TU BEHET DHE TE MOS KOMPESOHEN ASNJE LEK DERI SA TE VIHEN RREGULLA …SI PER GRUMBULLIM-SHITJET EDHE PER PARAMETRAT E CERTIFIKATAT ME ANALIZA …PASTAJ TE DALIN NE TREG SE HELMUAN POPULLIN ME DOMATET ME KOCAN ,TRAGUJT,BOSTAN E FRUTA E PERIME TJERA ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.