iPhone 8 do të na njohë të gjithëve nga fytyra….

Microsoft dhe fansat e këtij brendi mund të mburren se po përdorin teknologjinë për njohjen e fytyrës, nëpërmjet Windows Hello, përpara Apple, por iPhone 8 mund të sjellë disa gjëra të reja mbi teknologjinë relativisht të vjetër të Microsoft dhe Intel.

Natyrisht, asgjë nuk është zyrtare derisa Apple më në fund ta thotë kështu muajin e ardhshëm, por nëse të gjitha këto rrjedhje dhe spekulime janë të sakta, atëherë iPhone 8 mund të ketë një nga teknologjitë më të sakta dhe më të njohura për njohjen e fytyrës së konsumatorit në treg.

Kliko per me shume info

Për ironi, edhe nëse e sjell këtë teknologji në treg, Apple duhet ta falenderojë rivalin Microsoft për këtë.

Njohja e fytyrës, të paktën mënyra se Apple do ta zbatojë atë, nuk mbështetet thjesht në kapjen e një imazhi të sheshtë të fytyrës së një personi dhe duke e krahasuar atë me një bazë të dhënash si në një shfaqje televizive.

Në vend të kësaj, teknologjia e Apple shkëlqen dritë gati të padukshme infrared në fytyrën e një personi, të cilën më pas kamera mund ta marrë.

Përparësia e kësaj metode është se sistemi do të jetë në gjendje të zbulojë objekte, si fytyra e përdoruesit, edhe kur e njëjta është në errësirë.

Një burim i pavarur pohon gjithashtu se sensori i Apple mund të zbulojë një fytyrë në një mikrosondë, apo edhe më shpejtë, e cila ndoshta është pak më e ngadaltë se Touch ID në mishërimin e saj të tanishëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.