Fermeri zbuloi vrimën në shkëmb, kur u fut brenda u shokua. E pabesueshme ajo që pa (Video)

Në Vietnam, ndodhet shpella më e madhe në botë, e quajtur Hang Son Doong.

E gjerë mbi 150 metra dhe e lartë mbi 200 metra apo sa një ndërtesë 40 katëshe, shpella gjigante është e vendosur në parkun nacional Phon Nha-Ke Bang, 500 kilometra në jug të Vietnamit.

Kliko per me shume info

Son Goong ishte krijuar 5 milionë vite më parë, ndërsa ky thesar i fshehur është zbuluar afro 20 vite më parë edhe atë krejt rastësisht.
Një fermer i kësaj zonë e kishte zbuluar derisa po shëtiste dhe mori guximin që të futet brenda saj në prill të vitit 1991, por në vitin 2009 një grup ekspertësh britanikë eksploruan zonën dhe e shpjeguan në detaje bukuritë natyrore që i ka kjo shpellë.
Ai kishte vërejtur një vrimë në një shkëmb, dhe kur arriti të fut duart brenda u shokuar nga ajo çfarë pa brenda saj.
Llogaritet kjo shpellë është e gjatë plotë 139 kilometra, dhe brenda saj gjenden liqene, plazhe dhe lumenj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.