E pabesueshme, specat djegës ilac i vërtetë, ja sëmundjet “që vrasin”

Kliko per me shume info

Piperkat ndihmojnë kundër migrenës dhe dhimbjes se kokës. Studimet tregojnë se specat djegës mund të ofrojnë lehtësim te dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti

Capsaicina është kemikate që i bën specat te jene djegëse. Ajo është e njohur se pengon një neuropeptide kyç, substancën P që është çelësi i transmetimit të dhimbjeve në tru.

Kliko per me shume info

Speca djegës parandalojnë dhe lehtësojë sinozitin, pasi nxitin sekrecionet që ndihmon në pastrimin e mukozës nga hunda.

Ato gjithashtu përmbajnë veti antibakteriale që ndihmojnë për të luftuar infeksionet kronike te sinozitit.

Specat djegës, po ashtu, luftojnë kancerin. Capsaicina, jo vetëm shkakton djegie në gjuhë, por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për të vrarë veten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.