E filloi biznesin me 78 mijë lekë në xhep, sot është miliarder

Kliko per me shume info

Biznesmeni Mark Cuban është një nga miliarderët më të njohur, por shumë pak e dinë se ai e ka nisur karrierën e tij me 60 dollarë në xhep.
Nuk kisha asgjë, kështu që nuk kisha asgjë për të humbur, apo jo. Punoja në një kompani të quajtur Your Business Software. Kam shitur software dhe u shkarkova nga puna”,- ka thënë ai në një intervistë.

Cubani nuk kishte qenë kurrë në fushën e teknologjisë. Ai madje ka marrë mësime për përdorimin e kompjuterëve.
Por kur u futa në një nga punët e mia të para ku përdorja teknologjinë, ishte shumë e mrekullueshme. Mund të qëndroja 7, 8 orë pa pushim duke menduar se ishin vetëm 10 minuta, sepse përqendrohesha kaq shumë dhe me kaq entuziazëm dhe më pëlqente me të vërtetë shumë. Dhe kështu kuptova se mund të jem vërtetë i mirë në teknologji”,- ka treguar edhe më tej ai.

Kliko per me shume info

Cubani filloi biznesin e tij, MicroSolutions, por e shiti atë në CompuServe për 6 milionë dollarë në vitin 1990.

Pesë vjet më vonë, Cuban dhe një shok i tij, Todd Wagner, krijuan një shërbim audio streaming në internet të quajtur Broadcast.com, në mënyrë që të mund të dëgjonin lojërat Hoosiers në Teksas. Yahoo bleu biznesin në vitin 1999 për 5.9 miliardë dollarë. Në këtë lloj biznesi Cuban nuk bën kompromise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.