Disa mënyra për të përmirësuar jetëgjatësinë e baterisë së celularëve

Kur na bie bateria deri në fund dhe na fiket telefoni, është njësoj sikur humbasim një pjesë nga vetja jonë, duke u ndjerë të distancuar nga bota.

Por pavarësisht këtyre, vazhdon të na ndodhë e njëjta gjë kohë pas kohe.

Kliko per me shume info

Por cilat janë veprimet që harxhojnë më tepër bateri? Kërkimet në Google? Mesazhet pa fund?

LEXO EDHE:  Zbuloni kuptimin e vërtetë të ikonës me numër 100 në WhatsApp që askush s’e dinte

Faktikisht, ajo që harxhon më tepër baterinë tonë është mosinformimi dhe jo keqpërdorimi i telefonit. Fatmirësisht, kemi mundësi ta zgjasim jetëgjatësinë e baterisë përmes disa veprimeve të shkurtra.

– Uleni ndriçimin e ekranit deri në masën kur nuk ju bezdis dhe nuk bëhet shumë i errët.

– Opsionin e errësimit të ekranit vendoseni në rreth 15 sekonda, në vend të 1 minute që është automatikisht.

LEXO EDHE:  SUV-i më i shtrenjtë në botë del në shitje, nuk ju shkon në mendje sa kushton (FOTO)

– Mbylleni Bluetooth-in. Ky veprim bën që bateria të zgjasë rreth një orë më tepër.

– Çaktivizoni “check-ins” automatike nëpër rrjetet sociale, pasi ato aktivizojnë GPS-in dhe konsumojnë bateri.

– Evitoni programet e quajtura “task killers”, të cilat mbyllin me forcë aplikacionet që përdorni. Ndonjëherë ato harxhojnë më tepër bateri se sa e ruajnë atë.

LEXO EDHE:  Zbuloni kuptimin e vërtetë të ikonës me numër 100 në WhatsApp që askush s’e dinte

– Çaktivizoni njoftimet që ju vijnë nga rrjetet sociale. Fotot e fundit nga Instagram-i mund të presin edhe disa orë, pasi t’i kontrolloni të gjitha njëherësh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here