Shkencëtarët vazhdojnë të n’a befasojë, arrijnë të krijojnë zemrën e njeriut

Shkenca në cdo ditë që kalon po shokon dhe befason njeriun.

Së fundmi ata tregojnë se arrijnë të krijojnë zemrën e njeriut. Mësohet se ata kanë zhveshur qelizat e zemrës së një miu duke lënë skeleturën e fortë, në të cilën pastaj janë vendosur qelizat njerëzore të cilat janë zhvilluar me sukses në qeliza të zemrës.

Kliko per me shume info

Studiuesit kanë thënë që ky zbulim do të revolucionarizojë testimin e ilaçeve, duke mundësuar që ato të testohet në zemra artificiale, si dhe mund të çojë në krijimin e një metode të re për të gjeneruar qeliza të muskujve të zemrës në mënyrë artificiale.
Besohet se një ditë do të arrihet të krijohet një zemër e njeriut tërësisht funksionale, e cila mund të përdoret për transplant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.