Kujdesuni për shtëpinë, ja dy lulet që duhet t’i keni patjetër

Kliko per me shume info

Disa këshilla të vyera për shtëpinë do t’ju ‘’shpëtojnë’’ jetën.

Duhet me patjetër të mbani sa më shumë lule në shtëpi, pasi ato e filtrojnë ajrin shumë mirë. Sipas disa specialistëve, një nga bimët që të gjithë mund ta kemi në shtëpi dhe që meriton të quhet fabrika e oksigjenit është Aloe Vera.
Kjo bimë ka veti kurative të mrekullueshme në kozmetikë por na ndihmon që të kemi dhe ajër të freskët në shtëpitë tona. Aloe Vera, është shumë e lehtë për tu mirëmbajtur dhe i heq të gjitha kimikatet e dëmshme.

Kliko per me shume info

Ajo e pastron ajrin duke e absorbuar dioksidin e karbonit, monoksidin e karbonit dhe formaldeidet.
Përpos kësaj, më e mira e kësaj bime është se kur në shtëpi gjendet një nivel i lartë i kimikateve të dëmshme, lulja fillon të zhvillojë pika ngjyrë kafe të cilat ju lajmërojnë se diçka nuk është në rregull. Por përveç Aloe Verës, një fabrikë e pastrimit të ajrit është dhe fikusin.
Lulja e fikusit nuk kërkon shumë dritë dhe pastron ajrin në mënyrë të shkëlqyer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.