Gjatë shtatzënisë, konsumimi i sheqerit rrit rrezikun për...

Soft

Konsumi i lartë i sheqerit gjatë shtatzënisë mund të rrisë rrezikun e alergjisë dhe astmës alergjike te fëmijët. Disa hulumtime kanë treguar një lidhje midis konsumimit të lartë të pijeve me sheqer dhe astmë te fëmijët.

Megjithatë marrëdhëniet ndërmjet sasisë së sheqerit marrë nga nëna gjatë shtatzënisë dhe alergjisë e astmës te pasardhësit janë studiuar shumë pak.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Nga një studim i kryer, rezultoi se nënat që marrin më shumë sheqer kishin një rritje me 38 për qind të rrezikut për shfaqjen e alergjisë te fëmijët.

ME TE LEXUARAT