Ja si ti pastroni dhëmbët në kushtet e shtëpisë

Alternativa e parë që na vjen në mendje eshtë dentisti, por ne kemi një mënyrë më të thjeshtë për t’i pastruar dhëmbët në kushte shtëpie.

Ngjyra e verdhë ose kafe që gjendet te dhëmbët quhet tartaf. Nëse nuk e pastrojmë atëherë ajo do të shkaktoj periodontits.
Ato që ju nevojiten janë:

Kliko per me shume info

Sodë buke
Kripë
Proksid hidrogjeni
Ujë
Furç dhëmbësh
Filxhan
Larës goje atiseptik

Hapi 1
Përzieni në një filxhan një lugë gjelle me sodë buke dhe një gjysmë lugë çaji me kripë, më pas shtonjini ujë të ngrohtë. Me anë të furçës së dhëmbëve pastrojini dhëmbët me përzierjen që krijuat. Ky poces duhet të zgjas 5 minuta.

Hapi 2
Në një filxhan hidhni peroksid hidrogjeni gjithashtu shtojini dhe ujë të ngrohtë. Këtë përdoreni për të shpërlarë gojën për një minutë.

Hapi 3

Përdorni dental pick (njw sondw tw vogwl tw ngjashme me atw tw dentistwve. Shikoni foton poshtw) për të pastruar gurët e verdhë në dhëmb, por duhet patur kujdes që mos të dëmtoni mishrat e dhëmbëve.
Hapi 4
Përdorni larës antiseptik në çdo dy ditë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.