5 shenjat që paralajmërojnë se po rritet një tumor në trupin tuaj

Zakonisht trupi ynë na jep sinjale kur diçka jo normale po ndodh. Shumica e njerëzve i injorojnë duke i përcaktuar si momentale apo të padëmshme.

Mësoni si t’i kodoni ato më të rrezikshmet…

Kliko per me shume info

Të kruarat e lëkurës
Trupi kancerin e trajton si bakter i huaj dhe sistemi imun e lufton me ndihmën e qelizave të bardha të gjakut. Kjo shkakton shtimin e qarkullimit të gjakut në hapësirat, ku qelizat e kancerit përparojnë, që shkakton të kruarat e lëkurës, skuqje, shtrëngim dhe ndryshim të ngjyrës.

Ndryshimet në urinë
Pa marrë parasysh cili ndryshim qoftë në urinë, si prania e shkumës,  gjakut,  aromës dhe ngjyrës, mund të tregojë se keni nevojë për ndihmë mjekësore.

Ndryshimet në zë
Kanceri i fytit mund të ndikojë në lartësinë e zërit tuaj. Kështu që, nëse vëreni ndryshime në zërin tuaj, kjo mund të jetë shenjë se tumori po rritet në trupin tuaj.

Plagët që nuk shërohen
Në rast se plagës suaj i nevojitet periudhë e gjatë kohore për t’u shëruar, kjo mund të jetë shenjë e kancerit. Shpjegimi qëndron se kanceri merret si prioritet i sistemit imun dhe mbrojtja përqendrohet në qelizat kancerogjene dhe jo në plagë.

Kolla
Janë disa lloje të kancerit, që shkaktojnë kollë, si kanceri i fytit, mushkërive, e madje edhe ai lukthit. Kontrollojeni sa më parë që të jetë e mundur shkakun e kollës suaj./Shije/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.