Del videoja, SHBA fuqia e parë ushtarake në botë, Shqipëria e treta në…

SHBA që nga Lufta e Parë Botërore, kur theu Gjermaninë Perandorake apo Aleancën që quhej Boshti, në frontin e Perëndimit dhe detyroi atë të kapitullonte, doli si forca e parë ushtarake në botë.

Ajo edhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, ishte forca kryesore që detyroi Hitlerin të vetëvritej dhe Gjermania të kapitullonte pa asnjë kusht me 1945.

Roli i saj ishte esencial edhe gjatë luftës së ftohtë kundër Bashkimit Sovjetik, pozitë që e mban edhe sot. Me buxhetin prej 600 miliardë dollarëve, SHBA vazhdon të jetë forca numër 1 ushtarake në botë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.