Nuk do t’ua merrte mendja kurrë, por ky është burimi më i madh i infeksioneve në shtëpinë tuaj

Një deklaratë shokuese ka ardhur nga doktor Philip Tierno, profesor klinik i mikrobiologjisë dhe patologjisë në Universitetin e Nju Jorkut, mbi infeksionet në shtëpi. Sipas tij objekti më i përlyer në shtëpi është sfungjeri i kuzhinës.
“Sfungjeri i kuzhinës është plot me vrima që ruan të gjitha papastërtitë gjatë pastrimit, dhe madje edhe mikroorganizmat e padëshiruar. Grimcat e ushqimit gjatë larjes mbeten të ‘mbërthyer’ në të çarat, dhe meqë sfungjeri mbetet i lagësht dhe thahet ngadalë, çdo 20 minuta zhvillohen bakteret reja”, shpjegoi ai.
Tierno konsideron se lënda më e mirë dezinfektuese është zbardhues me klor.
Përgatitja e tretjes
Zbardhuesi me klor duhet të përzihet me ujë në raportin 1: 9 dhe duhet futur sfungjer në përzierje për 30 sekonda ose më gjatë. Kështu do të shkatërrohen të gjithë mikroorganizmat.

LEXO EDHE:  Jo e lehtë por as e pamundur, si të kaloni një ndarje

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here