Rusia sfidon me “babain e të gjitha bombave’, më e fuqishme se ajo e SHBA

E prodhuar në Rusi më 2007, “babai i të gjitha bombave” mund të mbajë një titull që nuk e ka tejkaluar askush tjetër deri tani.

Ushtria ruse thotë se është bomba më e fuqishme termobare e këtij lloji, katër herë më e fuqishme se amerikania e konsideruar si”nëna e të gjitha bombave”, bomba më e madhe jo-bërthamore në arsenalin amerikan dhe bomba më e madhe jo-nukleare që Shtetet e Bashkuara kanë përdorur ndonjëherë në luftime.
Bazuar në specifikimet që ushtria ruse ka publikuar, analistët thonë se Rusia mund të ketë të drejtë. “Ne besojmë se është e vërtetë,” tha koloneli i dalë në pension Rick Francona, analist ushtarak dhe ish-atasheu ushtarak amerikan në Siri. “Rusët kanë qenë ndër pionierët e këtyre bombave termobare. Nuk kam asnjë dyshim se ata mund ta prodhojnë një të tillë, sepse i kanë aftësitë teknologjike për ta bërë këtë gjë ” tha Francona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.