Testet bërthamore, dalin videot që SHBA do të donte të mos publikoheshin kurrë

Testet bërthamore të drejtuara nga amerikanët gjatë viteve 1945 dhe 1962 do të jenë tashmë të aksesueshme nga të gjithë.

Ne mund të jemi dëshmitarë të pamjeve të cilat kanë qënë shumë pak të transmetuara. Filmime të tilla janë publikuar nga fizikanti Gregg Sprigss.

Online tashmë do të shfaqen rreth 221 teste bërthamore.

“Besoj se do të shfaqim forcën e këtyre armëve bëthamore dhe shkatërrimin që mund të sjellin, ndoshta duke i parë dikush do të tërhiqet dhe nuk do t’i përdorë” u shpreh fizikanti.

Qeveria e SHBA ka në total rreth 10.000 filma të 221 testeve bërthamore në atmosferë të realizuara gjatë fundit të Luftës së Dytë Botërore.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Aeroplanët më të mirë luftarak të shekullit 21, vetëm pesë shtete i kanë

Nga vitet e ’40-ta të shekullit të kaluar, aviacioni ushtarak ka arritur ...