Një muaj para sulmit në zemër trupi ju paralajmëron, ja si ta kuptoni

Gjatë viteve të fundit, sulmi në zemër është bërë aq i zakonshëm sa që është gati për të hyrë i pari në listën e shkaktarëve më të mëdhenj të vdekjes.

Por, nëse nuk e keni ditur, sulmi në zemër mund të parandalohet nëse i dini simptomat e tij. Këto janë simptomat:

Kliko per me shume info

Shkurtim i frymëmarrjes Nëse mushkëritë nuk marrin aq oksigjen sa duhet, atëherë as zemra juaj nuk do të marrë gjakun e nevojshëm që i duhet. Kjo do të thotë se këto dy sisteme janë të lidhura dhe nëse nuk e keni njërën s’do ta keni as tjetrën.

LEXO EDHE:  Lëkura e shegës, vetitë që nuk e keni ditur

Në rast se përjetoni probleme me frymëmarrje është mirë që të shkoni menjëherë tek doktori pasi mund të nënkuptojë se jeni afër të pësoni sulm në zemër, është normale dhe nuk shkojnë tek mjeku për t’u kontrolluar.

Presioni në gjoks është një shenjë e qartë dhe më e dukshmja nga të gjithat se një sulm në zemër mund të ndodh në të ardhmen e afërt.

LEXO EDHE:  Pakësohet numri i mjekëve nëpër spitale, më shumë sanitare e staf

Herën tjetër që ndjeni presion në gjoks, shkoni tek mjeku. Lodhje Lodhja është një tjetër shenjë e cila tregon se mund të keni sulm në zemër.

Kur arteriet ngushtohen, ato nuk lejojnë që gjaku të qarkullojë siç duhet – që nënkupton se muskujt nuk marrin atë për çfarë kanë nevojë dhe për këtë arsye ndjeheni të lodhur. Kështu që keni kujdes nëse filloni të përjetoni lodhje pa arsye dhe shkoni tek mjeku.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here