Profesor Vigan Qorrolli: Ja vendimi mbi liberalizimin e vizave për Kosovën

Profesor Vigan Qorrolli, njohës i proceseve europiane ka vlerësuar se agjenda europiane e Kosovës ka stagnuar për shkak të zhvillimeve të fundit.
Ai ka thënë se zgjerimi i Unionit Europian me anëtarë të rinj tani për tani është një mision i pamundur prandaj, sipas Qorrollit, edhe perspektiva europiane e Kosovës është zbehur. Në një intervistë për “Epokën e re”, ai ka thënë se, bazuar në gjendjen aktuale, liberalizimi i vizave është i vështirë se do të ndodhë në vitin 2017.
Sipas tij, kushdo që emërohet në krye të Ministrisë së Integrimit Europian, liberalizimi i vizave prapë do të vonohet dhe do të stopohet nga faktorët e jashtëm, të cilët nuk kanë disponim për t’ia dhënë Kosovës rrugën që e meriton.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

“Vdekje për shqiptarët” – pankarta në duart e të rinjve maqedonas

“Vdekje për shqiptarët” është pankarta që e mbajnë të rinj maqedonas, të ...