Rëndohet marrëdhënia Shqipëri- Greqi, emigrantët shqiptarë nuk lejohen të kalojnë kufirin

Marrëdhënia Shqipëri- Greqi është drejtë shkatërrimit. Të paktën kështu duket, pas kthimit të emigrantëve shqiptarë në kufi. Mësohet se kufirin e kalojnë vetëm emigrantët me dokumenta të rregullta. Ndërsa ata të cilët tentojnë të kalojnë kufirin me pasaportë nuk lejohen.
Nga ana e tyre qytetarët pohojnë se edhe pse i kanë pasur të gjitha dokumentet e nevojshme ata nuk janë lejuar nga pala greke që të kalojnë kufirin.
Edhe pse fluksi nuk është i njëjtë si disa muaj më parë sërish numri i të kthyerve e kap shifrën e 30-40 personave në ditë.
Është e disata herë që shqiptarët pengohen nga autoritetet kufitare të Greqisë për të kaluar në territorin Helen.

1 COMMENT

  1. Viti 2017 shqiptaret vuajn te kalojn kufijt e shtet fqinj sepse shteti jon ka marr fund dhe se respekton as nje shtet ne rajon…. sepse pushtetaret tan nuk e kan mendjen ke populli po e kan mendjen me vjeth sa me shum e me shum… dhe populli jon vuan neper kufijet e e greqis e te italis sepse nuk ngret nje qeverritart e te ngrej zerin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.