Si kthehen paratë që iu vidhen bankave? Flet eksperti

Të gjitha paratë që bankat transportojnë jashtë janë 100% të siguruara dhe kthehen nga kompanitë e sigurimit.

Pesha e kthimit mbrapsht të tyre nuk bie mbi shoqëritë shqiptare, pasi ato kthejnë vetëm një përqindje të caktuar të vlerës, shumën më të madhe e japin shoqëritë e risigurimit jashtë.

Pavarësisht kësaj, ekspertët thonë se vjedhjet janë kosto për bankat pasi dëmtojnë imazhin e tyre, në një kohë që procedurat për marrjen e parave kërkojnë kohë.

Rastet e vjedhjeve kanë rritur edhe primin e sigurimit për këto banka, kosto e cila paguhet nga qytetarët.

Elvin Meka sqaron se bankat nuk nxjerrin shpesh sasi parash jashtë, por vetëm në kushte të caktuara: kur plotësohet sasia e tyre në arkë dhe kur tepricat e depozitave në valutë të qytetarëve nuk jepen kredi në tregun e brendshëm shkruan TV klan. Ai fajëson për këto ngjarje shoqëritë e sigurimit fizik dhe kërkon ashpërsim të kodit penal, duke vendosur burg për kompanitë që nuk plotësojnë standardin.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vjehrra rrëfen ligësitë e nuses: “Ishte shumë e ndyrë nga goja, nuk isha dakord për lidhjen e tyre”.Turp si mirditore

“Ajo ishte e egër. Që në fillim nuk isha dakord për lidhjen ...