Merimangat nuk hyjnë në shtëpi nga i ftohti, ka një arsye më të frikshme

Thuhet se merimangat i “pushtojnë” shtëpitë tona për t’u mbrojtur nga i ftohti, por ka një arsye më të frikshme që na bën të shohim më tepër merimanga në shtëpi gjatë dimrit. Në të vërtetë ato janë aty gjatë gjithë kohës, por thjesht nuk duken.

Sipas një raporti, merimangat priren të jenë më të dukshme në shtëpi në fund të verës dhe në fillim të vjeshtës, kur meshkujt kërkojnë të çiftëzohen. Edhe pse duket sikur ato hyjnë në shtëpitë tona nga ulja e temperaturave, në fakt merimangat meshkuj përpiqen të gjejnë një partnere.

Kliko per me shume info

Është kjo periudha kur ato fillojnë të dalin nga zonat e shtëpisë tuaj ku edhe janë fshehur. Ka mundësi që ato të kenë qëndruar aty pa u vënë re, gjatë gjithë pjesës tjetër të vitit. Në përgjithësi rreth 5 për qind e merimangave që ju shihni në shtëpi dalin jashtë strofullës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here