Lezhë, banorët e fshatit Balldren protestojnë për ujin

1
Kliko per me shume info

Në Lezhë, banorët e Balldrenit kanë protestuar ndaj projektit të ri të Ujësjellësit, për të cilin thonë se nuk mbulon të gjithë zonën me ujë. Banorët ngrenë dhe shqetësimin e dëmtimit të rrugës, nga punimet për projektin e ujësjellësit të ri.
Mësohet se rreth dhjetë persona nga lagjia rrëzë Mali në Balldre të Lezhës kanë dalë në proteste, pasi sipas tyre projekti i ujesjellesit të ri nuk mbulon nevojat e të gjitha familjeve. Ndërkohe shtojnë që dhe rruga është shkatërruar nga këto punime dhe nuk po kthehet në gjendjen e mëparshme.
Banoret e zonës nuk e kanë lejuar firmen që të vijojne punimet pa u zgjidhur problemet që ata shtrojnë.
Kryebashkiaku i Lezhës Fran Frrokaj ka bërë të ditur se edhe nëse nuk është e parashikuar në projekt, Bashkia do shtojë fondin që Ujësjellësi i ri të përfshijë edhe 30 familjet e këtij fshati.
Po sipas Frrokajt investimi nuk do të merret në dorëzim pa u rikthyer rruget në gjendjen e mëparshme siç është e parashikuar në projekt. Për Ujësjellësin e ri të Lezhës ku përfshihen dhe Shëngjini dhe Balldreni janë investuar 12 milion euro nga Qeveria Gjermane.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here