Ky shtet paguan të papunët me 560 Euro në muaj

Finlanda do të paguajë qytetarët e papunë me 560 Euro në muaj. Ky është një eksperiment social unik ku shpresohet reduktimi i varfërisë dhe të rritet punësimi.

Të gjithë ata persona të cilët nuk punojnë, nxiten nga shteti që të përpiqen të gjejnë një vend të ri ku të fitojnë të ardhurat e tyre. Përgjatë kësaj periudhe, është shteti që i financon, shkruan The Telegraph.

Kliko per me shume info

Eksperimenti është nisur në janar dhe deri tani kanë marë pjesë 2 mijë të papunë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here