Kur duhet ta humbisni virgjërinë?! ADN-ja juaj “tregon” kohën e duhur

Sipas një studimi të bërë nga “California State University” pretendohet se humbja e virgjërisë është e shkruar në gene.

Ky studim është publikuar në revistën “Personality and Individual Differences”, ku theksohet gjithashtu se gjithçka varet nga trashëgimia gjenetike e qenies njerëzore.

Kliko per me shume info

“Por kjo nuk do të thotë se tek gjithësecili prej nesh ekziston një gen që vendos për momentin e humbjes së virgjërisë sepse kjo ndodh vetëm tek ata njerëz me karateristika të veçanta gjenetike. Tek njerëzit impulsivë ky moment mund të marrë ngjyrime shumë sentimentale”, shprehet drejtuesja e studimit, Nancy Sega.

Në këtë studim janë përfshirë disa çifte binjakësh të ndarë që në fëmijëri dhe sipas të dhënave, shumica e tyre kanë kryer marrëdhënie pothuajse në të njëjtën kohë me vëllain ose motrën e tyre. Marrëdhënia mes gjenetikës dhe seksualitetit nuk është e re për shkencëtarët, pasi kjo lidhje është studiuar edhe më parë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here