Njihuni me kontinentin e humbur

Kontinenti i humbur, është gjetur. Të paktën kështu pretendojnë shkencëtarët nga Universiteti i Ëitëatersrand. Ata shprehen se kanë gjetur mbetjet e një “kontinenti të humbur” nën ishullin e Mauritius. Ishulli në fjalë është mjaft i vizituar nga turistët dhe gjendet në brigjet e Madagaskarit. Po ashtu, studiuesit kanë gjetur gjetën zirkon dhe minerale në formacionet vullkanike poshtë Mauritius, që provojnë ekzistencën e kores së lashtë kontinentale.
Ëitëatersrand i Afrikës së Jugut, kanë gjetur mbetjet e kontinentit që e kanë quajtur ‘Mauritia”, thuajse i ngjashëm me emrin aktual të ishullit.
Super-kontinenti besohet se ka ekzistuar më shumë se 200 milionë vjet më parë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here