Femrat me këto karakteristika janë ëndrra e çdo mashkulli

Meshkujt e kanë në mendjen e tyre femrën e ëndrrave. Shumë “ekspertë” tentojnë t’i bëjnë femrat të besojnë se mënyra më e lehtë për të kapë syrin e një mashkulli është thjesht duke veshur një fustan të shkurtë.
Por, studimet e fundit tregojnë se tërheqja e vëmendjes së një mashkulli është më komplekse sesa një fustan i shkurt apo një parfum i shtrenjtë.
Femrat me proporcionin e duhur të belit dhe ijëve
Trupi i një gruaje është pjesë e rëndësishme për meshkujt, e veçanërisht proporcioni i gjerësisë së belit me ijët e saj. Jo vetëm që meshkujt e konsiderojnë këtë proporcion si të rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm, por e ndërlidhin edhe me pjellorinë.
Hulumtimet e shumta kanë treguar se proporcioni i belit me ijët është indikator i fuqishëm i niveleve të estrogjenit te gratë, rrezikut të obezitetit, prirjes për të zhvilluar së,undje si diabeti, kanceri dhe sëmundjet e zemër.
Meshkujt i pëlqejnë edhe gratë të cilat veshin rroba me ngjyrë të kuqe
Përderisa ngjyra e buzëve dhe syve të një gruaje është më pak e prirë për ta kapë interesin e një mashkulli, fustani i kuq mund të jetë tejet tërheqës për syrin mashkullor. Psikologët nga Universiteti i Rochesterit kanë treguar, pas eksperimenteve të kryera, se meshkujt i shohin më atraktive dhe më të dëshirueshme seksualisht femrat të cilat veshin fustane me ngjyrë të kuqe.
Femrat “e mira”
Nuk është ndonjë sekret se shumica e femrave e duan një të ashtuquajtur “djalosh të rrezikshëm”, por çfarë mendojnë meshkujt rreth këtyre karakteristikave te gratë? Një studim i fundit i publikuar në “Personality and Social Psychology Bulletin”, ka konfirmuar se meshkujt i pëlqejnë më shumë femrat e sjellshme, e veçanërisht kur një mashkull është duke kërkuar lidhje afatgjatë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here