Ju dridhen duart? Ja shpjegimi për këtë gjë

Shpesh herë na ndodh të na dridhen duart, por pyetja është, Përse ndodh?
Asgjë! Një “destabilizim” në duar është krejt normale, e këtë e shkakton tremori fiziologjik.
Këto dridhje normale nganjëherë mund të shkaktohen, por edhe të çrregullohen si pasojë e konsumimit të madh të kafesë, apo kur jeni ekspozuar stresit kronik.
Shmangia e shujtave dhe marrja e disa ilaçeve të caktuara po ashtu mund ta shkaktojë këtë dridhje në duar. Rreth gjysma e nejçëve në botë së paku kanë nga një anëtar që kohë pas kohe ka ‘sulme’ të tilla. Ilaçet mund të ndihmojnë, por një numër i madh i njerëzve nuk i përdor ilaçet dhe ndihen mirë edhe pa to. Në raste të rralla, kjo dridhje mund të jetë shenjë e hershme për sëmundje të Parkinson-it apo sklerozë multiple.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.