Donald Trump bën sulmin e rëndë të radhës ndaj medias

Presidenti amerikan Donald Trump ka sulmuar në mënyrë të paprecedentë mediet, ndërsa ka mbrojtur performancën e tij në javët e para në detyrë.

Trump doli në një konferencë shtypi rreth një orë të gjatë, ku kritikoi median dhe tha se niveli i mungesës së ndershmërisë së reporterëve është jashtë kontrollit.

Kliko per me shume info

Presidenti shfrytëzoi fjalimin e tij për të lëvduar përmbushjen e premtimeve të bëra gjatë fushatës elektorale për emigracionin dhe sigurinë e kufijve. Ai tha gjithashtu se një urdhër ekzekutiv për ndalimin e udhëtimeve pritet javën e ardhshme. Sipas tij, mediet kanë nënvlerësuar arritjet e tij, në një kohë kur ai kishte trashëguar një rrëmujë të madhe në vend dhe jashtë tij.

“Unë jam këtu për t’i dhënë njerëzve një mesazh të qartë. Siç e dini, administrata jonë trashëgoi shumë probleme në qeverisje dhe ekonomi. Të jem i sinqertë kam trashëguar një rrëmujë. Është një rrëmujë në vend dhe jashtë tij”, tha Trump.

Trump lëvdoi administratën e tij për progresin domethënës, duke veçuar si suksese rritjen e tregjeve financiare dhe raprezaljen mbi emigrantët e paligjshëm.

“Ne kemi bërë një progres të pabesueshëm. Nuk mendoj se ka pasur ndonjëherë ndonjë president, që në një periudhë kaq të shkurtër ka bërë kaq shumë sa ne”, tha Trump.

Më tej, Trump hodhi poshtë pretendimet se administrata e tij ka pasur një fillim kaotik, duke thënë se ajo po ecën si një makinë e përsosur. Kjo konferencë për shtyp vjen pasi këshilltari i tij për sigurinë u detyrua të jepte dorëheqjen, ndërsa sekretari i tij i punës tërhoqi nominimin.

Padyshim që kjo konferencë për shtyp do të jetë një moment kyç në historinë politike të Amerikës moderne, pasi presidentët rrallë herë ka ndodhur të shfaqin kaq zemërim apo inat ndaj medieve, e asnjëherë kaq shumë në fillim të mandatit të tyre.tch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.