I frikësohen sëmundjeve, reagon zyrtari iranian: Të sterilizohen punonjëset e seksit

Një zyrtar iranian, duke iu frikësuar sëmundjeve të shumta që i kanosen shoqërisë, ka kërkuar që të gjitha punonjëset e seksit dhe personat pa strehë mbi kokë në Teheran që janë të varur nga droga, të sterilizohen.
Udhëheqësi i Departamentit për Çështje Sociale dhe Kulturore në Zyrën e Guvernatorit të Teheranit, Siavash Shahrivar ka thënë se prostitutat duhet të “binden” që të sterilizohen.
“Ekziston një qëndrim, një realitet mbi të cilin pajtohen shumë OJQ dhe elita sociale, nëse një grua është e sëmurë dhe punonjëse seksi, e cila nuk ka asnjë vend ku mund të kalojë natën, ajo duhet sterilizuar me miratimin e saj apo edhe me forcë”, ka thënë sot Shahrivar për mediat iraniane.
“Rreth 20 % e tyre e kanë sëmundjen e SIDA-s që i bën edhe përhapëse të sëmundjeve”, ka thënë më tej Shahrivar.
Mediat e Iranit shkruajnë se në Teheran janë mbi 3 mijë gra pa strehë mbi kokë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here