“Virusi” që shpërndahet në “WhatsApp”, mashtroi 260 mijë persona, bëni kujdes

WhatsApp është një nga aplikacionet më popullorë në botë dhe në Shqipëri. Dhe kjo është arsyeja se pse një pjesë e madhe e mashtrimeve shpërndahen nga ky aplikacion mesazhesh.

Gjatë kohës që përdorni “WhatsApp”-in të vijnë njoftime që ju ftojnë për të shkarkuar të tjera zhvillime si “WhatsApp Gold” apo shërbime premium.
Skema ne fjale ka mashtruar më shumë se 260 mijë njerëz.

Kliko per me shume info

Mesazhi që qarkullon në disa përdorues të WhatsApp premton të japë informacione rreth kontakteve tona në aplikacion, si për shembull të dish se cilët njerëz të tjerë ka shtuar X person në kontaktet e “WhatsApp”, sikur dikush të shohë se cilët miq ke shtuar në rrjetet sociale si Facebook apo Instagram.

Ky program e bën telefonin tuaj të pambrojtur, kështu që është relativisht e lehtë për të marrë informacione si numra telefonash, ose ajo që është më e keqja, të dhëna bankare.

Deri më tani mashtrimi nuk ka arritur të prekë më shumë përdorues se vetëm brenda përbrenda Brazilit dhe një pjese tjetër të Amerikës së Jugut, megjithatë është e mundur që mashtrimet e ngjashme përfundojnë edhe në vendet evropiane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here