Urdhri i Trump/ A do të largohet Donald Lu? Ja e vërteta

Ambasadorët e SHBA-së në vendet e Ballkanit, të cilët janë emëruar nga Senati amerikan në fund të vitit 2014 dhe kanë marrë postet në fillim të 2015 nuk do të largohen.

Agjencia “European Western Balkans” shkruan se pjesë e kësaj liste është edhe ambasadori në Tiranë, Donald Lu.

Kliko per me shume info

Në detyrë mbeten po ashtu ambasadorja e SHBA-ve në Kroaci Julieta Valls Noyes, në Kosovë Greg Delawie, në Maqedoni Jess Baily L., në Mal të Zi Margaret Ann Uyehara, si dhe në Serbi Kyle Scott Randolph. Në dhjetor të 2016 mediat amerikane raportuan se shefi i ri i Shtëpisë së Bardhë kishte lëshuar urdhër që ambasadorët e caktuar nga administrata Obama të linin detyrën. Por me sa duket ky urdhër nuk do të prekë vendet e Ballkanit Perëndimor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.