Kjo është shpikja që mund të shpëtojë jetë…një ambulancë-dron!

Në disa zona rurale, njerëzit shpesh detyrohen të presin për orë të tëra për të marrë ndihmën mjekësore.

Por me dron-ambulancën e re që është dizenjuar, ky problem do të mund të zgjidhet në mënyrë rrënjësore.

Kliko per me shume info

Koncepti i ri i këtij dron-ambulancë nuk ka nevojë për pilot dhe falë hapësirës së vogël mund të kalojë në rrugë të ngushta dhe terrene malore, ndryshe nga helikopterët gjigandë që nuk mund ta bëjnë një gjë të tillë.

Ky dron-ambulancë është dizenjuar nga kompania Argodesign në Austin, Teksas. Mark Rolston, bashkëthemelues i kompanisë, ka deklaruar se ky koncept do të mund t’ua shpëtonte jetën miliona njerëzve.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here