Ja dëmi që i shkaktoni trupit tuaj kur hani shpejt

Një ves i keq i njeriut është kur ha shpejt. Mënyra se si ushqeheni përcakton edhe cilësinë e jetës. Të gjithë hamë, po jo shumë dinë si të ushqehen.
Lidhja në mes të stomakut dhe trurit është nga lidhjet më të komplikuara në organizmin e njeriut. Këtp dy sisteme komunikojnë me njëri-tjetrin në mënyrë të pandarë. Stomaku dërgon sinjale në tru si për të ngrënë ashtu edhe për të pushuar së ngrëni. Kur ne hamë, stomakut i duhen rreth 20 minuta që të dërgojë në tru sinjalin se është ngopur.
Mos lejoni që në këto 20 minuta të keni konsumuar sasi të pakontrolluar ushqimi sepse kjo gjë sjellë dhjamosje të padëshiruar. Hani ngadalë duke bluar ushqimin derisa të mos kuptoni se çfarë copëzash keni në gojë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here