Njihuni me shkaktarët kryesorë të çrregullimeve menstruale

Një ndër problemet që bëjnë merak femrat, është kur i vonohet cikli. Gjëja e parë që duhet të merrni në konsideratë është shtatzënia, por nëse kjo përjashtohet, atëherë duhet të keni parasysh disa tjerë faktorë.
Një nga efektet anësore të marrjes së këtyre pilulave në doza të ulëta është çrregullimi i ciklit menstrual. Afrimi drejt menopauzës gjithashtu shkakton çrregullime të periodave para se të kaloni në këtë fazë.
Përveç këtyre 3 mundësive, ka edhe probleme të tjera shëndetësore, si dhe faktorë mjedisorë dhe të mënyrës së jetesës që mund të ndikojnë tek cikli menstrual./Shendeti.al
Ja cilët janë ata:
Problemet me tiroidet
Sindroma policistike e vezoreve
Niveli i lartë i stresit
Duhanpirja
Konsumimi i alkoolit
Dieta e varfër ushqimore
Konsumi i tepërt i alkoolit
Të qenët e dobët
Stërvitja e shumtë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.