Publikohet plani i përgjithshëm rregullues, ja si do të jetë Tirana në 2030

Arkitekti Stefano Boeri ka publikuar nje plan video te planit te pergjithshem rregullues te Tiranes te titulluar Tirana 2030.

Ne kete video, paraqitet vizioni dhe imazhet se si eshte planifikuar te jete Tirana deri pas 13 vitesh.

Kliko per me shume info

1 COMMENT

  1. Shumë i bukur si film. Nuk kisha parë ndonjëherë pemë më të larta se ndërtesat. Dhe fjalët “big Park” për World Park ku betoni zë 5/6-tat krahasuar me parkun jeshil, ishte vërtet ‘big (SMALL) Park’. Ato unazat e planifikuara kalojnë nëpër ndërtesa tashmë ekzistuese në kryeqytet. Vallë do ia dilet të shkatërrohen ato shtëpi për hir të një vizioni të tillë? Koha është treguesi më i mirë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here