Për herë të parë patentë në moshën 16 vjeç. Ja mjetet që ju lejohet të ngisni

Në vitin 2017 do të fillojë lëshimi i patentave posaçërisht për drejtuesit e automjeteve me kambio automatike. Udhëzimi i Ministrisë së Transporteve që bën ndarjen e lejeve të drejtimit për mjete me kuti shpejtësie manuale ose automatike ka hyrë në fuqi.

Mosha e marrjes së kësaj lloj patente nuk ndryshon, mbetet 18 vjeç. Përbri kategorisë përkatëse shënohet kodi numër 78, standard ky i Bashkimit Europian. I gjithë kursi praktik dhe teorik bëhet me autoshkolla që kanë kuti shpejtësie automatike, edhe testimet bëhen po ashtu.

LEXO EDHE:  Plas sherri brenda PS-së, Erjon Brace kërcënon ministrat: Po fola unë, u del zjarr në themele
Kliko per me shume info

Me këtë lloj patente nuk lejohet drejtimi i mjeteve me kambio manuale, ndërkohë që e kundërta ndodh. Nëse pajisesh me një leje drejtimi A, A1 apo A2 për mjete me kuti shpejtësie manuale, atëherë bëhet njehsimi i patentave, por duhet që i gjithë kursi praktik dhe teorik të bëhet nga e para me autoshkolla me kambio manuale.

LEXO EDHE:  Përgatituni për vitin 2020! Çfarë duhet të dini para udhëtimeve pa viza në “Schengen”

Ndërkohë, udhëzimi i Ministrisë së Transporteve lejon marrjen për herë të parë të patentave për moshat 16 vjeç, për disa kategori mjetesh të lehta që nuk i kalojnë 50 kubikë cilindratën dhe 45 kilometra në orë shpejtësinë. Kjo vlen për ciklomotorët, ashtu edhe për mjete me 3 apo 4 rrota, apo makinat elektrike, por me fuqi jo më të madhe se 4 kilovatë. /TCH/

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here