Lirimi i Lul Berishës, gjyqtarët e Durrësit shpërdoruan detyrën, hetimi vjen në Tiranë

Prokuroria e Durrësit ka shpallur moskompetencën per hetimin e lirimit nga burgu te Lulzim Berishes, i akuzuar si drejtues i Bandes se Durresit.
Prokuroria e qytetit bregdetar ia ka kaluar për veprime të mëtejshme Prokurorisë së Tiranës, hetimin e nisur kryesisht për “lirimin me kusht” të të dënuarit Lulzim Berisha. Ky i fundit u lirua me kusht nga gjykata e Durresit ne daten 5 dhjetor 2016, kur kishte se paku edhe 5 vite e 9 muaj burg per te kryer.

Sipas prokurorise, nga veprimet e deritanishme hetimore, akuza e Durrësit ka krijuar dyshime të arsyeshme se lirimi i Berishës ka ardhur si rezultat i “shpërdorimit të detyrës” së disa gjyqtarëve të Durrësit, të cilët kanë shqyrtuar kërkesat për ulje dënimi të të dënuarit, në kohë të ndryshme, kryesisht gjatë dy viteve të fundit.

Prokuroria e Durrësit vlerëson se hetimi duhet të shtrihet edhe në vendimmarrjen e gjyqtarëve të Gjykatës së Durrësit. Për këtë arsye, duke pasur ndalim ligjor që të zhvillojë hetime mbi gjyqtarët e të njëjtit rreth, Prokuroria Durrës shpalli moskompetencën dhe i përcolli aktet e deritanishme për hetim të mëtejshëm në Prokurorinë e Tiranës.

Njoftimi i prokurorise:
Prokuroria e Durresit ka shpallur moskompetencen dhe ia ka kaluar per veprime te metejshme Prokurorise se Tiranes hetimin e nisur kryesisht per “lirimin me kusht” te te denuarit Lulezim Berisha.

Nga veprimet e deritanishme hetimore, Prokuroria e Durresit ka krijuar dyshime te arsyeshme se lirimi i te denuarit ka ardhur si rezultat i “shperdorimit te detyres” se disa gjyqtareve te Durresit, te cilet kane shqyrtuar kerkesat per ulje denimi te te denuarit, ne kohe te ndryshme, kryesisht gjate dy viteve te fundit.

Prokuroria e Durresit vlereson se hetimi duhet te shtrihet edhe ne vendimmarrjen e gjyqtareve te Gjykates se Durresit.

Per kete arsye, duke pasur ndalim ligjor qe te zhvilloje hetime mbi gjyqtaret e te njejtit rreth, Prokuroria Durres shpalli moskompetencen dhe i percolli aktet e deritanishme per hetim te metejshem ne Prokurorine e Tiranes.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Kuvendi voton dekretet për katër ministrat e rinj të Qeverisë

Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar në seancën e kësaj të enjteje ministrat ...