Viti 2017 vjen me një lajm të keq, rritet çmimi i gazit të makinës

Ndryshimet fiskale të miratuara në fund të vitit nga qeveria parashikonin vendosjen e një akcize prej 13 lekësh/ litër për gazin e lëngshëm duke e shtrenjtuar edhe këtë të fundit ashtu si benzina dhe nafta.

Vendimi për të vendosur akcizë edhe mbi gazin e lëngshëm u justfikua me faktin se kështu veprohet edhe në vendet e Bashkimit Europian.

Deri më tani, mbi gazin e lëngshëm nuk aplikohej akcizë dhe ai ishte kthyer në një burim të lirë energjie për mjaft përdorues makinash, të cilat madje i kishin kthyer nga benzinë në gaz dukuri, e cila pritet të marrë fund që prej ditës së nesërme.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Naftëtarët në Fier në protestë kundër transferimit në Ballsh

Një protestë është nisur sërish nga punëtorët e e rafinerisë së naftës ...