Kurrësesi nuk duhet të konsumoni kafe pas orës 17:00, ja arsyet shokuese!

Ora 5 e mbasdites zakonisht ju gjen në shtëpi, ndaj dhe ju prireni të bëni gjëra relaksuese, dhe gjithmonë duke e shoqëruar me një kafe. Pork jo gjë, është e gabuar.
Pasi konsumimi i kafesë në orët e pasdites ka më shumë humbje shëndetësore sesa përfitime.
Ja disa prej efekteve të konsumimit të kafes pas orës 17.00:

1- Ndërprerja e sekretimit të melatoninës.
Pirja e kafes në orët e pasdites sipas studimeve ndikon në sekretimin e këtij hormoni, i cili është shumë i rëndësishëm për të patur një gjumë të qetë natën.

Kliko per me shume info

2- Më pak gjumë
Sipas kërkimeve nga Universiteti i Tel-Avivit kafeina ndikon në orët e gjumit. Nëse konsumoni kafe pas orës 17.00 ose do te flini vonë ose do t’ju ndërpritet shpesh gjumi natën.

3- Një cilësi mjaft e keqe e gjumit
Është e provuar tashmë se tek shumë njerëz konsumimi i kafesë është faktor ndikues në cilësinë e gjumit. Melatonina fillon prodhohet dy orë para se të na zërë gjumi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.