Ja arsyet përse duhet të mbani patjetër lule në shtëpi

Shumë njerëz mbajnë bimë në shtëpitë e tyre duke menduar se ato vetëm pastrojnë oksigjenin, dhe duke i përdorur për të zbukuruar hapësirën e dhomës. Por, bima mund të ketë edhe efekte të tjera pozitive të cilat ju nuk i keni ditur. Lulet dhe bimët në shtëpi falin jetë, falin dashuri dhe shumë energji pozitive. Për këto arsye dhe shumë të tjera, rekomandohet që të mbahen lule në shtëpi.
Aloe Vera është bimë e cila ka fuqi shëruese

Sipas institutit kombëtar të shëndetësisë Aloe Vera njihet si bimë e pavdekësisë, e cila përdoret për të shëruar shumë plagë. Kjo bimë zvoglon alergjinë.

Nëse për shkak të pluhurit, gjatë dimrit bimët tuaja nuk kanë aromë, ju keni nevojë për bimë të reja në jetën tuaj. Gjethet e bimës e thithin pluhurin, të cilat mund të eliminojnë poshtuajse 90% të toksinave në dhomën tuaj.

Bimët sigurojnë edhe energji

Ngjyra e kuqe është një ngjyrë e cila njihet për të rritur oreksin dhe siguron rritjen e energjisë. Kjo bimë do të sigurojë gjallërim në shtëpinë tuaj, gjithashtu nëse e mbani në banjë, do të jeni më pozitiv në mëngjes.

Mbajta e bimës në shtëpi ndihmon edhe në koncentrik Një studim ka treguar se studentët nëse kanë një bimë në dhomë, kanë treguar 70% vigjilencë më të madhe.

Studimet kanë treguar gjithashtu se bimët ndikojnë në uljen e nivelit të stresit. Nëse ju gjatë ditës keni stres, në çdo dhomë të shtëpisë suaj mund të përdorni lulet në vazo.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denoncimi i shqiptarëve nga brenda qelisë: Ju tregojmë kushtet çnjerëzore në burgun e Belgjikës

Një djalë shqiptar nëpërmjet një video të realizuar brenda qelisë së tij ...