Gripi i shpendëve ‘’terrorizon’’ Europën, Franca asgjëson 800 mijë rosa dhe pata deri më 20 janar

2
Kliko per me shume info

Gripi i shpendëve ka sjellë një situatë alarmante në Europë. Mësohet se 800 mijë rosa dhe pata do të vriten nën masa të shpallura nga qeveria franceze për të ndaluar përhapjen e gripit të shpendëve. Therja e tyre do të përfundojë deri më 20 janar.

Qëllimi është që të vriten shpendët më të prekur nga sëmundja deri më sot. Deri më tani 89 raste të virusit ngjitës H5N8 janë raportuar në fermat e Francës, vend që ka numrin më të madh të pulave në Evropë.

Masat e mëparshme kanë qenë të pasuksesshme në frenimin e shpërthimit të virusit që filloi në fund të vitit të kaluar. Virusi nuk përbën një rrezik të madh për shëndetin e njeriut dhe nuk mund të transmetohen përmes ushqimit.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here