E dini çfarë do të thotë ‘Wi-Fi’?

samsung-wifiFjala e shumë dëgjuar dhe më e preferuar e njerëzve ditën e sotme është ‘’Wi-Fi’’. Por cfarë përkthimi ka kjo fjalë? Wi-Fi nuk është shkurtesë e fjalisë së Wireless Fidelity, ashtu sikur se shumëkush mendon Në fakt, as edhe akronim. Emri i vërtetë i këtij lloji të komunikimit pa tel është IEEE 802.11b Direct Sequence ndërsa kompania e marketingut Interbrand e ka propozuar këtë emër në mënyrë që njerëzit lehtësisht ta kujtojnë.
Në mënyrë që shfrytëzuesit që mos të hutohen, Wi-Fi Alliance ka vendosur që për qëllimet e marketingut krahas ankronimit Wi-Fi të qëndrojë motoja “Standard për saktësinë Wireless”.
Me kalimin e kohës, motoja dhe pjesa tjetër është humbur dhe ka mbetur vetëm Wi-Fi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.