Mjekët tregojnë, masturbimi parandalon dy sëmundje të rrezikshme

Masturbimi është një akt i shëndetshëm, të paktën kështu tregojnë mjekët. Sipas një studimi të kryer në SHBA, 94% e meshkujve kanë pranuar se masturbojnë, ndërsa numri i grave është 85%. Por, në fakt masturbimi ka shumë përfitime shëndetësore.
Te gratë, masturbimi mund të ndihmojë në parandalimin e infeksioneve të qafës së mitrës dhe infeksionet e traktit urinar, ndërsa te meshkujt ndihmon në parandalimin e sëmundjes së prostatës.
Masturbimi mund të parandalojë edhe diabetin e tipit 2 dhe të zvogëlojë pagjumësinë përmes stabilizimit hormonal. Masturbim gjithashtu përmirëson funksionimin imunitar duke rritur nivelet e kortizolit.
Ekspertët në studimet e fundit kanë theksuar se masturbimi parandalon diabetin dhe parandalon kancerin e qafës së mitrës, sëmundje të cilat prekin shumë njerëz nëpër botë.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Kujdesuni për fëmijët, kjo është doza e paracetamolit që duhet t’i jepni

Prindër, tregohuni të kujdesshëm me fëmijën tuaj. Në momentet që ata nuk ...