Lopët e sëmura me dermatozë nodulare përfundojnë në fabrikat e sallamit në Tianë

Gjedhët e prekura nga dermatoza nodulare janë duke u shitur nga fshatarët, ndërsa mishi i tyre mësohet se po përdoret nga fabrikat e sallamit.

Për këtë skandal, ABC News sjell një dëshmi nga Lushnja. Shumë fermerë thonë se e kanë të pamundur të mjekojnë me kafshët e sëmura me fondet e tyre.

Ata shprehen se nuk kanë para që të blejnë ilaçe për lopët e tyre. Ndërsa sot PS-ja ka debatuar për këtë fenomen dhe thuhet se qeveria do ti dëmshpërblejë fermerët që kanë lopët e sëmura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here