Banorët në Fier protestojnë: Makinat e TAP e shkatërruan rrugën

Në fshatin Hamilja në Fier kanë nisur protestat ndaj mjeteve të tonazhit të rëndë që po kryejnë punimet për shtimin e linjës së gazsjellësit TAP. Banorët kanë bllokuar rrugën për në fshat dhe kërkojnë sistemimin e saj nga përfaqësues të firmës TAP. Mësohet se dhjetëra banorë të këtij fshati, njësia administrative Ndërmenas, në Fier, kanë protestuar kundër gazjellësit TAP. Sipas banorëve, që kanë bllokuar rrugën kryesore që të çon në fshat, edhe pse nga ana e firmës ishte premtuar se dëmet e shkaktuara nga mjetet e tonazhit të rëndë në rrugë, do të riparoheshin brenda vitit, kjo gjë nuk ka ndodhur.
Ata kanë kërkuar asfaltimin e rrugës kryesore si dhe investime të tjera në zonën ku jetojnë.
Prej të paktën 1 viti, në Ndërmenas në Fier vijojnë punimet për shtrimin e linjës së gazjellësit TAP, i cili ka dëmtuar rrugët hyrëse dhe dalëse të zonës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.