Zgjedhjet në SHBA, kalkulimet e fundit – Trump vs Clinton

zgjedhjet-shbaNë shumë pak gjëra bien dakord Hillary Clinton dhe Donald Trump, por njëra prej gjërave që ata i bashkon është emocioni i garës dhe fitorja e dëshiruar nga të dy.

Të dy kandidatët sot e kanë ditën finale të garës mes tyre.

Kliko per me shume info

Sipas parashikimeve, Hillary Clinton duhet të fitojë 268 vota elektorale të sigurta dhe Donald Trump 204 vota elektorale. Beteja më e madhe do të jetë për 66 vota elektorale në shtetet e pavendosura – Arizona, Florida, New Hampshire, North Carolina dhe Nebraska.

LEXO EDHE:  Pengmarrja në Francë, autori thirri “Allahu Akbar”, një i vrarë

Ndërkohë, mediat raportojnë se shtetet në të cilën fitorja është sigurtë për Donald Trump janë: Alabama (9), Alaska (3), California (6), Idaho (4), Indiana (11), Kansas (6), Kentucky (8), Louisiana (8) , (6) Mississippi, Missouri (10), Montana (3), Nebraska (4), North Dakota (3), Oklahoma (7), South Carolina (9), South Dakota (3), Tennessee (11), Teksas (38), West Virginia (5), Wyoming (3) – një total prej 157 vota elektorale.

LEXO EDHE:  Shmanget "lufta" tregtare me SHBA-në, BE "merr frymë" lirisht

Vendet që ka gjasa të votojnë për Trump janë: Georgia (16), (6) Iowa, Maine 2 Kongresit Rrethit (1), Ohio (18), Utah (6) – gjithsej 47 vota elektorale.

Shtetet që do të vendosin fituesin: Arizona (11), Florida (29), Nevada (6), Nebraska (1), New Hampshire (4), North Carolina (15) – një total prej 66 vota elektorale.

Shtetet në të cilën fitorja është sigurt për Hillary Clinton janë: California (55) California (7), Delaware (3), DC (3), Hawaii (4), Illinois (20), Maine (3), Maryland (10) Massachusetts (11), New Jersey (14), New York (29), OR (7), Oregon (7), Rhode Island (4), Vermont (3), Washington (12), Minnesota (10), Neë Mexico (5) – një total prej 200 vota elektorale.

LEXO EDHE:  Sulmet ndaj medias, mafia vret një tjetër gazetar

Vendet që ka gjasa të votojnë për Hillary Clinton janë: Colorado (9), Michigan (16), Pennsylvania (20) Virginia (13) Wisconsin (10) – një total prej 68 vota elektorale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here