Zbulimi më i fundit, ja çfarë ndodh ndodh nëse Toka hyn në një vrimë të zezë

11Vrimat e zeza kanë qenë prej kohësh një burim i shumë spekulimeve dhe intrigave. Dhe tani interesimi për këto vrima është rritur shumë tani që valët gravitacionale janë zbuluar.
Një nga pyetjet e ngritura këto ditë është ajo se si vrima e zezë do të ndikonte teorikisht në qeniet njerëzore dhe Tokën.

Një nga efektet më të njohura që do të ndodhte nëse Toka do t’i afrohej një vrime të zezë është efekti imagjinativ i quajtur “shpagetifikim”, transmeton Gazeta Express.

Shkurtimisht, nëse Toka do të qëndronte shumë pranë një vrime të zezë, atëherë ajo do të zgjatej njëjtë si një shpagetë. Ky efekt shkaktohet për shkak të një pjerrësie të gravitetit në të gjithë trupin tuaj dhe Tokën.

Nëse ju do të shkonit drejt një vrime të zezë, kur këmbët do të ishin fizikisht më afër saj, ato do të ndjenin gravitacionin e fortë që i tërheq kah ajo, më shumë se që do ta ndjente koka juaj.

Më keq se kaq, krahët tuaj, duke u mbështetur në faktin se nuk janë në qendër të trupit tuaj, do të tërhiqeshin në një drejtim pak më të ndryshëm nga koka juaj.

Kjo do të shkaktonte që disa pjesë të trupit të mblidheshin deri në maksimum përderisa vrima e zezë do t’ju tërhiqte brenda.

Rezultati nuk është vetëm një zgjatje e trupit në përgjithësi, por gjithashtu edhe një hollim i tij. Për këtë arsye, trupi juaj si çdo objekt tjetër, ashtu si Toka, do t’i ngjanin një shpagete para se të hynte plotësisht në një vrimë të zezë.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

41-vjeçari mbetet pa fjalë nga ajo që i ndodh në qendrën tregtare

Një banor i Durrësit është habitur nga ajo që i ka ndodhur ...